Pegasus Uitvaartzorg begeleidt uitvaarten tegen uiteenlopende budgetten en ongeacht de uitvaartverzekeraar. De keuzes zijn geenszins gelimiteerd tot voorgeschreven opties. Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken, dan denken we graag met u mee. Hieronder vindt u meer informatie over kosten die bij een begrafenis of crematie komen kijken.

Over het algemeen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Dat heeft te maken met de grafkosten en het reserveren van grond op een begraafplaats. De kosten daarvan verschillen per begraafplaats, die worden onder meer beïnvloed door de locatie. Zo is grond in grote steden vaak bijvoorbeeld duurder dan in de wat kleinere dorpen. 

Als u voorafgaand aan de uitvaart nog in alle rust afscheid wil nemen van de overledene, dan kan dat tijdens het rouwbezoek. Het rouwbezoek is, net als de uitvaart zelf, volledig naar eigen wens in te vullen. Het is immers úw afscheid.

Zo kunt u onder meer kiezen voor een thuisopbaring of juist rouwbezoek in het uitvaartcentrum. En wilt u iets meenemen om de rouwkamer persoonlijker te maken, dan is dat altijd bespreekbaar. Het is ons doel om het afscheid zo passend mogelijk te maken.

Onder rouwdrukwerk vallen advertenties, rouwkaarten, rouwzegels en bidprentjes. Voorafgaand aan de uitvaart kunt u ervoor kiezen om het overlijden kenbaar te maken via een advertentie in de (lokale) krant. Sommige nabestaanden kiezen ervoor om via deze weg ook belangstellenden uit te nodigen voor de uitvaart. Dat kunt u echter ook persoonlijk doen via rouwkaarten. Als u dat wil, helpen we u bij het opstellen en verzenden van het drukwerk.

De kist, maar ook een eventueel bloemstuk, is een hele persoonlijke keuze. Tijdens het regelen van de uitvaart nemen we alle mogelijkheden rustig met u door. Als u daar zelf al ideeën bij hebt, horen we die graag.

Bij de uitvaart zelf wordt vaak een dienst of bijeenkomst gehouden in de aula van het uitvaartcentrum of het crematorium. Aan het huren van de ruimtes zijn kosten verbonden. Deze zijn tijdsafhankelijk.

Als u na de dienst nog wat wil drinken of eten met de nabestaanden, dan is de koffietafel daar het moment voor. Deze bijeenkomst kunt u houden in het uitvaartcentrum of crematorium, maar ook in een andere gelegenheid. Het restaurant waar u samen vroeger graag kwam, bijvoorbeeld. Wij zorgen draag voor het regelen van de koffietafel. De kosten zijn afhankelijk van het aantal mensen dat u uitnodigt.

Op het moment dat er een overlijden plaatsvindt, moet er van alles geregeld worden. Het overbrengen van de overledene naar het uitvaartcentrum, bijvoorbeeld. Maar ook het opbaren, inkisten en regelen van de uitvaart. Het huren van de afscheidsruimten, de dragers, volgauto’s en het rouwdrukwerk. Bij Pegasus Uitvaartzorg kunt u rekenen op begeleiding van een van onze gediplomeerde uitvaartverzorgers. Deze staat dag en nacht voor u klaar.