Pegasus Uitvaartzorg werd in 2003 opgericht en draagt sindsdien bij aan het uitdragen van de waardevolle herinneringen die in liefde en leven gecreëerd werden.

Vanaf het begin verzorgen we steeds kwalitatieve en betaalbare uitvaartdiensten. Daarin hebt u zelf de bepalende rol. En wanneer dat nodig is, denken we graag met u mee.We beschikken over twee uitvaartcentra, gelegen in Meerssen en Stein in Zuid-Limburg. De centra liggen centraal, zijn licht en ruimtelijk opgezet en beschikken over voldoende parkeergelegenheid voor grote gezelschappen. Onze unieke rouwkamers zijn erop ingericht u een troostende, warme plek te bieden waar u in alle rust afscheid kunt nemen van uw naaste. Op uw eigen tempo en op basis van uw eigen wensen en ideeën.

Eervol werk: MH17

Wat voor de bemanning een routinevlucht tussen Amsterdam en Maleisië moest zijn en voor passagiers de heenreis van een vakantie, werd uiteindelijk een van de grootste vliegtuigrampen in de Nederlandse geschiedenis. Toen MH17 op 17 juli 2014 boven de Oekraïne vloog, werd het geraakt door een luchtdoelraket. Het toestel stortte neer en 298 mensen verloren daarbij het leven. Nog diezelfde dag werd MH17 wereldnieuws.

Een vreselijk verdrietig bericht. Voor de nabestaanden was het vooral belangrijk om de lichamen van hun geliefden zo snel mogelijk weer bij zich te hebben. Zo begon de taak om alle Nederlandse slachtoffers te repatriëren. De eerste veertig kisten arriveerden per vliegtuig op 23 juli 2014. Drie dagen later, op 26 juli, kwamen er nog eens 227 kisten met stoffelijke resten in Nederland aan. Voor het rouwvervoer werd onder meer Pegasus Uitvaartzorg benaderd. Een grote eer, een teken van vertrouwen en een taak die misschien wel dankbaarder is dan welke taak dan ook. Voor ons werk ontvingen wij een herdenkingspenning van de Nederlandse regering.